Forumindex SweWrestling.com
Sveriges Största Wrestlingforum!
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

WWE TV-matcher 2003

 
Det här forumet är låst så du kan varken skapa, svara på eller ändra inlägg.   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Blandat
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
sebbe
Legitimerad wrestlingnörd [Site Admin]


Registreringsdatum: 14 juni 2006
Inlägg: 13551
Ort: Kristianstad

InläggPostat: 16 dec 2018 19:11    Rubrik: WWE TV-matcher 2003 Svara med citat

- 60 Minute Iron Man: WWE World-champ Kurt Angle vs. Brock Lesnar. (SDL 2003-09-18)
Titelmatch. Det är alltid vanskligt att köra Iron Man-matcher på TV eftersom man redan från början berättar för tittarna att något avgörande inte kommer förrän om x antal minuter, i det här fallet 60, vilket gör att de som bara är intresserade av resultatet kan göra annat i 55 minuter för att sedan se slutminuterna. Detta var inget undantag. Showen drog 3.2 i Nielsen-ratings, och om man tittar på de tidigare 20 avsnitten av SDL var det bara fem som hade lägre, och tre avsnitt på samma rating (3.2). Nu kan man såklart gå igenom varje avsnitt för att dra slutsatser om vad som drog och inte, men jag nöjer mig med att konstatera att någon ratings-dragare är inte den här matchtypen. Då passar den bättre på PPV eftersom folk redan betalat för matchen innan den börjar så det är av mindre intresse om de faktiskt ser den eller inte.

Det var inte direkt optimala förhållanden för vare sig Kurt eller Brock inför den här matchen; Brock ådrog sig en knäskada 14/9 i en match mot just Kurt, och Kurts syster dog av hjärtproblem 15/9 (Iron Man-matchen bandades 16/9).

Jag vill poängtera att eftersom den gick på TV var det reklampauser med jämna mellanrum, så medan den var 60:00 på riktigt visades bara ungefär 45 minuter här. Därav blir tidtagningen off.

Första fallet: De hushåller med energin, dels för att orka hela timmen och dels för att Brocks knä ska klara trycket. Tidigt i matchen "skadar Brock knäet" så de bygger in det smart i storyn. Brock använder en stol för DQ efter 8:30. Kurt 1 - Brock 0.

Andra fallet: Smart gjort av Brock att använda stolen, även om det innebar diskning, eftersom han med enkelhet kan avsluta med F5 efter 10:20. Kurt 1 - Brock 1.

Tredje fallet: Brock med Angles egen submission, Anglelock, för tapout eter 12:08.Kurt 1 - Brock 2.

Fjärde fallet: Brock gör F5 utanför ringen och tar hem fallet via countout efter 16:25. Kurt 1 - Brock 3.

Femte fallet: Angleslam från Kurt ger tre efter 18:52. Kurt 2 - Brock 3.

Sjätte fallet: Kurt blockerar F5 och gör Anglelock, men Brock kommer loss och däckar domaren. Kurt med Angleslam men Brock lowblowar honom och beltshottar honom för tre efter 23:24. Kurt 2 - Brock 4.

Sjunde fallet: Kurt med axehandle från hörnan och ut, missile-dropkick (!) och moonsault som missar. Brock utför en tjusig belly-to-belly som Kurt säljer fantastiskt. Kurt dropkickar in trappan i plytet på Brock, och i pausen tar Brock hem fallet med en superplex. Kurt 2 - Brock 5.

Åttonde fallet: Kurt blockerar F5 in i stolpen och gör samma spot på Brock in i stolpen innan han försöker få honom att tappa via en halvkrabba. Brock kommer loss och gör F5 innan han klättrar men Kurt tar hem fallet med en step-up-belly-to-belly efter 35:20. Kurt 3 - Brock 5.

Nionde fallet: De byter germans innan Anglelock får Brock att tappa efter 41:02. Kurt 4 - Brock 5.

Tionde fallet: Brock försöker döda tid eftersom han är i ledningen med bara några minuter kvar. Kurt gör några germans men Brock svarar med en lowblow. Kurt lyckas få in sin Anglelock men Brock lyckas hålla sig från att tappa när tiden går ut efter 45:12.

Som alltid är det svårt att hålla intresset igång i 60 minuter för två brottare, dels för att de måste hålla sig relativt aktiva för att inte tempot ska bli alldeles för långsamt, och dels för att inte upprepa sig för mycket. Vilket jag tyckte de gjorde som också drog ner mitt engagemang en smula. Det var ingalunda en DÅLIG match men som vanligt hypas Iron Man-matcher lätt upp eftersom man tror bra brottare plus lång match automatiskt betyder hög kvalitet. Något jag verkligen gillade var själva bokningen eftersom den inte kändes så förutsägbar. Jag skulle vilja ranka den någonstans mellan Mania (****) och Summerslam (***1/4). ***1/2 (2018-12-16)

- World-champ HHH vs. Shawn Michaels. (RAW 2003-12-29)
Titelmatch. Ric Flair är med in. Förbannat bra match, faktiskt min favorit från 2003. Tre fullblodsproffs ut i fingerspetsarna (räknar in Flair där) utför en i stort sett perfekt match inför en väldigt het publik i Shawns hemstad San Antonio. Dessutom är JR väldigt bra på att få över den. Slutet är en smula överbokat men det handlade om att de skulle sätta upp en returmatch på Royal Rumble. Några ref-bumps leder till att Eric Bischoff kutar in och tar på sig domarrollen och Shawn Superkickar Hunter från ingenstans och säckar ihop på honom så alla fyra axlar är nere för tre efter 26:12. Publiken exploderar i tron att Shawn vunnit men Bischoff säger att det blev en draw och därför behåller HHH bältet. Shawn sänker Bischoff och får kicken som tack. Steve Austin dundrar in (han är tillbaka som GM igen trots förlusten på Survivor Series) och återanställer Shawn och ger honom en returmatch och Stunnar Bischoff. Det blir inte mycket mer wrestling än såhär. ****3/4 (2019-08-31)
_________________
- Snabbare än Google, pålitligare än Wikipedia!


Senast ändrad av sebbe den 31 aug 2019 12:11, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
sebbe
Legitimerad wrestlingnörd [Site Admin]


Registreringsdatum: 14 juni 2006
Inlägg: 13551
Ort: Kristianstad

InläggPostat: 31 aug 2019 12:09    Rubrik: Svara med citat

Uppdaterad med Shawn vs. HHH.
_________________
- Snabbare än Google, pålitligare än Wikipedia!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Det här forumet är låst så du kan varken skapa, svara på eller ändra inlägg.   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Blandat Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2019